LAINAT

Valitse halpa laina helposti tästä

tai ota yhteyttä ja autamme valinnassa!

Vertailimme lainatyypit ja netistä löytyvät lainapalvelut puolestasi

Erilaisia lainoja, luottoja ja palveluita on nykyään todella runsaasti. Kuluttajan onkin usein hankala tietää, mikä niistä tarjoaa parhaan lainan omiin tarpeisiin.

Me arvostelimme palvelut ja jaoimme ne kategorioihin, joiden perusteella sinun on helpompi valita paras pankki tai rahoitusyhtiö.

Valitse sinulle sopivin kategoria

Ilmaiset lainat | Lainojen yhdistäminen | Lainojen kilpailutuspalvelut | Pikalainat

Lainojen kilpailutuspalvelut

Lainojen kilpailutuspalvelut ovat ketterin tapa löytää halpaa lainaa helposti. Palveluissa asiakkaan tulee täyttää vain yksi lainahakemus, jonka jälkeen kilpailutuspalvelu lähettää hakemuksen eteenpäin useille eri pankeille sekä rahoitusyhtiöille.

Lainojen kilpailutuspalvelut toimivat yhteistyössä lainanmyöntäjien kanssa ja saavat palkkionsa suoraan lainanmyöntäjältä. Asiakkaille lainojen kilpailutuspalveluiden käyttäminen on ilmaista.

Kilpailutuspalveluiden kautta halpa laina löytyy todennäköisimmin, sillä saadessaan lainahakemuksen lainojen välitykseen erikoistuneelta yritykseltä, pankki tai rahoitusyhtiö tietää, että asiakkaan perässä on myös muita lainanmyöntäjiä, mikä pakottaa heidät laskemaan korkojaan.

Kilpailutuspalveluiden paras puoli onkin ehdottomasti se, että niiden kautta löytää aina halvimman lainan. Huonona puolena on se, että kaikkien lainatarjousten saamisessa voi kestää useita päiviä.

PalveluTodellinen vuosikorkoLinkki
Lainaa.com alk. 4.19 % Kilpailuta lainat
OmaLaina alk. 4.19 % Kilpailuta lainat
HaeNyt alk. 4.5 % Kilpailuta lainat
Rahalaitos alk. 4.5 % Kilpailuta lainat
Lue lisää

Lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen tai yhdistelylaina tarkoittaa aikaisempien lainojen ja velkojen maksamista yhdellä suuremmalla lainalla.

Lainojen yhdistämisellä tekee yleensä säästöä, sillä useampien lainojen korkojen ja kulujen sijaan maksettavaa kertyy ainoastaan yhdestä lainasta.

Yhdistelylainan hyvä puoli on siis se, että sillä tekee todennäköisesti merkittäviä taloudellisia säästöjä.

Huonona puolena on, että yhdistelylainan kilpailuttaminen voi olla työlästä. Siksi listasimme vain oikeasti toimivat palvelut lainojen yhdistämiseen.

PalveluTodellinen vuosikorkoLinkki
Lainaa.com
⭐⭐⭐⭐⭐
Lainaa.com on Suomen paras lainojen kilpailutus!
alk. 4,19% Yhdistä lainat
OmaLaina
⭐⭐⭐⭐
Omalaina on loistava kilpailutuspalvelu lainojen yhdistämiseen!
alk. 4,19% Yhdistä lainat
Vertaaensin
⭐⭐⭐⭐
VertaaEnsin -palvelun suosituin palvelu on lainojen yhdistäminen!
akl. 6,58% Yhdistä lainat
BigBank
⭐⭐⭐⭐
BigBank on paras pankki lainojen yhdistämiseen!
alk. 4,68% Yhdistä lainat
Rahalaitos
⭐⭐⭐⭐
alk. 4,5% Yhdistä lainat
HaeNyt
⭐⭐⭐
alk. 4,5% Yhdistä lainat
Lue lisää

Ilmaiset lainat

Ilmaiset lainat eivät sisällä mitään korkoja tai kuluja, eli asiakas maksaa takaisin tismalleen saman verran, kuin mitä hän on rahoitusyhtiöltä tai pankilta lainannut. Tyypillisesti nämä kuluttomat lainat ovat pieniä ja niiden takaisinmaksuaika on lyhyt.

Rahoitusyhtiöt tarjoavat ilmaisia lainoja yleensä uusille asiakkailleen ja lainan ehtona on yleensä, että se maksetaan takaisin rahoitusyhtiön asettaman aikarajan puitteissa.

Ilmaisten lainojen hyvä puoli on tietenkin se, että niistä ei tule mitään ylimääräisiä kustannuksia, minkä vuoksi se on oivallinen keino saada pieni summa rahaa nopeasti.

Huono puoli on, että lainan takaisinmaksuaika on lyhyt, ja mikäli asiakas ei pysty maksamaan lainaa takaisin sovittuun aikaan mennessä, lainan korot ja kulut nousevat todella korkeaksi.

PalveluLainasummaLaina-aikaLinkki
Ferratum 1 € - 2000 € 30 päivää Ota ilmainen laina
Vivus 10 € - 400 € 30 päivää Ota ilmainen laina
Blue finance 100 € - 300 € 14 päivää Ota ilmainen laina
Katso kaikki ilmaiset lainat

Pikalainat

Pikalainat ovat nimensä mukaisesti nopeasti saatavia lainoja, jotka siirretään asiakkaiden tilille yleensä muutaman tunnin sisällä niiden hakemisesta.

Nopeasti myönnettävät lainat ovat yleensä pieniä, alle 3000 € lainoja, jonka myöntämiseen rahoitusyhtiöt eivät edellytä hakijalta merkittäviä tuloja. Pikalainan hakemisen yhteydessä riittää, että hakijan luottotiedot ovat moitteettomat.

Pikalainojen hyvä puoli on niiden helppo ja nopea saatavuus. Huonona puolena voidaan mainita, että pikalainojen kulurakenne on yleensä korkeampi, kuin muissa lainatyypeissä.

PalveluRahat tililleLinkki
Blue finance 5 minuutissa Hae heti
Vippi 5 minuutissa Hae heti
Ferratum 5 minuutissa Hae heti
Rahapalvelu 15 minuutissa Hae heti
Ege 30 minuutissa Hae heti
Lue lisää pikalainoista

Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin

Mitä pankit ja rahoitusyhtiöt edellyttävät lainanhakijalta?

Lainaa saadakseen lainanhakijan luottotietojen tulee olla moitteettomat. Hakijalla ei saa myöskään olla voimassa olevia maksuhäiriömerkintöjä.

Monet lainapalvelut ovat asettaneet lainan saamiselle myös ikärajan, joka on aina luotonmyöntäjäkohtainen.

Lainasumman suuruudesta riippuen, luotonmyöntäjät tarkistavat yleensä myös hakijan taloudellisen tilanteen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lainanhakijan on ansaittava säännöllistä kuukausituloa.

Lainanhakijalla on myös oltava oma henkilökohtainen puhelinnumero sekä osoite Suomessa.

Netissä lainasopimuksen allekirjoitus tapahtuu sähköisesti, joten hakijalla tulee olla myös jonkin kotimaisen verkkopankin tunnukset.

Kuinka nopeasti lainaa voi saada?

Lainaa voi nykyään saada todella nopeasti, parhaimmillaan jo muutamassa minuutissa. Lainan saamisen nopeuteen vaikuttaa lainasumman suuruus.

Pienet, alle 2000 € pikalainat siirretään lainanhakijan tilille yleensä heti luottotietojen tarkistamisen jälkeen. Suuremmissa lainoissa saattaa vierähtää pidempi tovi, sillä niitä varten luotonmyöntäjän täytyy tarkistaa myös hakijan tulo tiedot.

Lainaa omasta pankista vai rahoitusyhtiöltä?

Omasta pankista lainaa saa yleensä nopeasti nettihakemuksen kautta, etenkin silloin, jos kyseessä on pieni laina ja hakija on hoitanut raha-asiansa mallikkaasti.

Oman pankin korot ovat yleensä matalat, mutta halpaa lainaa voi saada myös muiden pankkien tai rahoitusyhtiöiden kautta.

Lainan voi saada oman pankin ulkopuolelta jopa edullisemmin, etenkin silloin, jos kyseessä on isompi laina esimerkiksi asunnon tai auton hankkimista varten.

Pienet parin tonnin kulutusluotot sen sijaan saa omasta pankista lähes poikkeuksetta edullisempaan hintaan ja paremmilla lainaehdoilla, kuin rahoitusyhtiöltä.

Kuinka paljon voin saada lainaa netistä?

Netissä on paljon erilaisia luottopalveluita, jotka tarjoavat erisuuruisia lainoja. Osa palveluista tarjoaa jopa yli 70,000€ lainoja, mutta suuria lainoja ei kuitenkaan myönnetä heppoisin perustein.

Suurissa lainoissa rahoitusyhtiöt tarkistavat aina hakijan luottotiedot, tulotiedot sekä mahdolliset aikaisemmat lainat.

Parhaimmillaan voit saada siis netistä lainaa jopa yli 70 000 euroa, mutta tämä edellyttää hyviä säännöllisiä tuloja.

Miten haen lainaa?

Lainan hakeminen on nykypäivänä helppoa ja lainahakemuksen täyttäminen onnistuu omalta tietokoneelta tai mobiililaitteelta. Lainahakemuksessa sinun täytyy ensin ilmoittaa haluamasi lainasumma ja syöttää sen jälkeen vaaditut tiedot.

Kun olet jättänyt lainahakemuksesi, saat lainapäätöksen sähköpostiisi, jonka voit allekirjoittaa sähköisesti verkkopankkitunnuksillasi.

Allekirjoituksen jälkeen luotonmyöntäjä siirtää rahat ilmoittamallesi pankkitilille heti tai 1-3 pankkipäivän kuluessa.

Vakuudellinen ja vakuudeton laina – Mitä eroa?

Vakuudeton laina myönnetään ilman vakuuksia, eli hakijalla ei tarvitse olla merkittävää omaisuutta tai henkilötakaajaa lainan takaisinmaksun turvaamiseksi.

Vakuudellinen laina myönnetään jotakin vakuutta vastaan. Lainan vakuutena voi toimia esimerkiksi auto, kesämökki, talo, vene tai jokin muu vakuus.

Vakuudellisten lainojen korko on aina pienempi, kuin vakuudettomassa lainassa, sillä vakuus toimii panttina lainan takaisinmaksusta.

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on kuluttamiseen tarkoitettu vakuudellinen tai vakuudeton laina. Kulutusluotolla voi rahoittaa arjen hankintoja tai sen voi käyttää vaikkapa ulkomaanmatkan rahoittamiseen. Netissä olevien lainapalveluiden lainat ovat yleensä vakuudettomia kulutusluottoja.

Mikä on joustoluotto?

Joustoluotto on myös kuluttamiseen tarkoitettu laina. Joustoluotto kuitenkin eroaa normaalista kertaluontoisesta kulutusluotosta siten, että hakijalle avataan erillinen joustoluottotili.

Tältä tililtä rahaa voi sitten siirtää omalle pankkitililleen milloin haluaa, joko koko summan kerralla tai pienemmissä erissä. Kun joustoluottoa maksaa takaisin, vapautuu sitä jälleen käyttöön joustoluottotilille. Joustoluotto toimii siis samalla tavalla, kuin luottokortti.

Mikä laina kannattaa ottaa?

Lainatyyppi riippuu tietenkin siitä, mihin käyttötarkoitukseen lainarahaa tarvitset. Kertaluontoisiin hankintoihin sopii hyvin kertaluontoisesti myönnettävä vakuudeton kulutusluotto.

Mikäli tarvitset pieniä summia ylimääräistä rahaa useammin, kuin kerran pari vuodessa, niin sopiva vaihtoehto voisi olla joustoluottotili.

Mikäli kyseessä on iso, kymmenien tuhansien eurojen suuruinen hankita, niin silloin kannattaa aina mahdollisuuksien mukaan hakea vakuudellista kulutusluottoa. Vakuudellisen lainan korko on nimittäin aina matalampi, kuin vakuudettomassa luotossa.

Mistä löydän mahdollisimman halpaa lainaa?

Halpaa lainaa löydät, kun teet huolellisen lainavertailun. Lainavertailussa sinun kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti lainan todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko käsittää kaikki lainasta aiheutuvat kustannukset.

Vaihtoehtoisesti voit antaa lainavertailun myös lainojenkilpailutuspalvelun hoidettavaksi. Palvelut ovat ilmaisia käyttää, eivätkä saadut lainatarjoukset ole sitovia ennen niiden sähköistä allekirjoitusta.