Lainojen yhdistäminen

  • Yhdistämällä lainat säästät aina
  • Lainojen yhdistämisen asiosta sinulla on vain yksi lainan lyhennys
  • Jos sinulla on yksi laina ja tarvitset lisää lainaa, on yhdistelylaina paras ratkaisu
  • Yhdistä lainat helposti netissä
Siirry lainahakemukseen

Lainojen yhdistäminen tai yhdistelylaina tarkoittaa aikaisempien luottojen, osamaksusopimusten ja luottokorttilaskujen maksamista yhdellä isommalla lainalla. Kyseessä on siis niin sanottu järjestelylaina, jonka tarkoitus on saada oma taloudellinen tilanne kuntoon.

Lainojen yhdistely on usein järkiratkaisu, jolla tekee kuukaudessa jopa satojen eurojen säästöä, sillä useiden pienten lainojen korkojen ja kulujen sijaan maksettavaa kertyy ainoastaan yhdestä lainasta.

Yhdistelylaina on myös paras ratkaisu, jos tarvitset lisää lainaa, kun sinulla on jo vähintään yksi laina.

Parhaat lainojen kilpailutuspalvelut yhdistelylainan hakemiseen:

PalveluTodellinen vuosikorkoLinkki
OmaLaina alk. 4.19 % Yhdistä lainat
Rahalaitos alk. 4.5 % Yhdistä lainat
HaeNyt alk. 4.5 % Yhdistä lainat

Kuinka paljon yhdistelylainaa voi hakea?

Monet luotonmyöntäjät tarjoavat velkojen maksuun tarkoitettua yhdistelylainaa jopa 70 000 euroon saakka. Näin suuren summan myöntäminen edellyttää kuitenkin hyvää taloudellista tilannetta eikä hakijalla saa olla luottotiedoissaan merkintöjä maksuhäiriöistä.

Suurien velkojen maksuun tarkoitettujen lainojen kohdalla tulee yleensä myös esittää luotonmyöntäjälle selkeä maksusuunnitelma ja lähettää heille tiedot kaikista aikaisemmista lainoista.

Pienemmät yhdistelylainat onnistuvat puolestaan helpommin ja esimerkiksi pikavippien yhdistäminen vaatii ainoastaan puhtaita luottotietoja, mikäli vippejä yhdistelee alle 3000 euron arvosta, eikä hakijalle ole ehtinyt tulla vielä maksuhäiriömerkintöjä.

Miten lainojen yhdistäminen onnistuu?

Lainojen yhdistäminen onnistuu nykypäivänä helposti netissä. Tähän tarkoitukseen on olemassa paljon lainojen kilpailutuspalveluita, jotka kilpailuttavat myös yhdistelylainoja.

Palvelussa hakijan tulee syöttää ainoastaan omat henkilötiedot sekä haettava rahasumma, jolla vanhoja lainoja aikoo maksaa pois. Hakemuksen jättämisen jälkeen hakijan antamaan sähköpostiin lähetetään lainatarjous yhdistelylainasta, jonka voi allekirjoittaa sähköisesti verkkopankkitunnuksilla tai oldschool tyyliin paperilla ja postittaa lainaajalle.

Miksi lainojen yhdistely kannattaa?

Kuten sanottua, niin lainojen yhdistäminen on taloudellisesti järkevää. Yhdistelylaina säästää rahaa lainakuluissa ja helpottaa oman talouden hallintaa. Jokaisesta lainasta täytyy nimittäin maksaa koron lisäksi tilinhoitopalkkioita, laskutuslisiä, sekä muita kuluja, jotka yhdessä tekevät suuren menoerän.

Rahallisen säästön lisäksi järjestelylaina vähentää myös laskujen maksusta aiheutuvaa stressiä, sillä useiden erillisten laskujen sijaan, kotiin saapuu vain yksi lasku, josta täytyy huolehtia.

Yhdistelylainalle saa tarvittaessa myös pitkän maksuajan, mikä lisää joustavuutta talouteen.

Kuinka nopeasti saan lainaa velkojen maksuun?

Lainojen yhdistämiseen tarkoitetun lainan nopeus riippuu siitä, kuinka paljon sinulla on velkaa. Suurten kulutusluottojen yhdistäminen on hieman hitaampi prosessi, sillä luotonmyöntäjä tarvitsee sinusta ja velkatilanteestasi kaikki tiedot.

Mikäli velkaa on vähemmän, ja sinulla on esimerkiksi maksettavanasi ainoastaan pari korkeakorkoista pikavippiä, niin lainojen yhdistämiseen tarkoitetun lainan saa yleensä jo parin päivän sisällä lainahakemuksen jättämisestä.

Onnistuuko lainojen yhdistäminen luottotiedottomalle?

Valitettavasti pankit ja rahoitusyhtiöt eivät myönnä järjestelylainaa, mikäli luottotiedot ovat jo menneet. Sinulla on kuitenkin mahdollisuus hakea Takuusäätiön takaamaa pankkilainaa, jolla saat velkasi hoidettua, vaikka olisit jo menettänyt luottotietosi. Takuusäätiö voi taata lainaa enintään 34 000 euroon saakka. Säätiön takaamaan lainaan et tarvitse vakuuksia tai muita takaajia.

Parhaat palvelut lainojen yhdistämiseen

Lainojenyhdistäminen.net sivustoa on käytetty lähteenä näiden parhaiden yhdistelylainoja tarjoavien kilpailutuspalveluiden listaamisessa.

PalveluTodellinen vuosikorkoLinkki
OmaLaina alk. 4.19 % Yhdistä lainat
Rahalaitos alk. 4.5 % Yhdistä lainat
HaeNyt alk. 4.5 % Yhdistä lainat