PUHELINLIITTYMÄT

Valitse paras puhelinliittymä tästä

tai ota yhteyttä ja autamme valinnassa!

Vertailimme parhaat puhelinliittymät

Erilaisia puhelinliittymiä sekä liittymäpaketteja on tällä hetkellä kymmeniä erilaisia, mikä voi tehdä puhelinliittymän valinnasta hankalaa. Me pyrimme tekemään liittymän valinnasta astetta helpompaa ja vertailimme matkapuhelinliittymät sinun puolestasi.

Löydä paras puhelinliittymä avullamme alle 5 minuutissa!

KATSO MYÖS YRITYSLIITTYMÄT >>>

Valitse näistä itsellesi sopivin puhelinliittymä!

Moi liittymä

Moi

4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)

Lue arvostelu tai hyödynnä tarjous suoraan alapuolelta.

Siirry Moi Mobiilille


Moi Mobiili tarjoaa koko perheelle sopivan liittymäpaketin – Voitte kaikki maksaa yhdessä ja käyttää samaa dataa! Alk. 6€/kk! Siirry Moille valitsemaan paras puhelinliittymä!

>> Siirry Moi.fi sivustolle >>


DNA liittymä

DNA

4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)

Lue arvostelu tai hyödynnä tarjous suoraan alapuolelta.

Siirry DNA:lle


DNA:n sivustolla näet kaikki liittymävaihtoehdot ja niiden tarjoushinnat tyylikkäässä taulukossa. Lue lisää puhelinliittymävaihtoehdoista DNA:n sivustolta.

>> Siirry DNA.fi sivustolle >>


elisa puhelinliittymät

Elisa

4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)

Lue arvostelu tai hyödynnä tarjous suoraan alapuolelta.

Siirry Elisalle


Elisalla on tarjolla yhdeksän liittymäpakettia. Liittymätyypit vaihtelevat kaikenkattavasta aina minimaaliseen käyttöön. Löydä täydellinen puhelinliitymä Elisalta!

>> Siirry Elisan sivustolle >>


Puhelinliittymä vertailu

Puhelinliittymä vertailu tehtiin ottamalla huomioon kunkin liittymän hyvät ja huonot puolet sekä tietenkin liittymän hinta. Tällä hetkellä erilaisia matkapuhelinliittymiä ja liittymäpaketteja on kymmeniä erilaisia, joten me keskityimme liittymä vertailussa siihen, mikä tarjoaa parasta vastinetta rahalle eri käyttötarkoituksien mukaan.

Tietoa puhelinliittymistä ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin

1. Kuinka valita paras puhelinliittymä?

Paras liittymä riippuu hyvin pitkälti siitä, kuinka paljon käytät puhelinta ja missä käytössä se sinulla on. Mikäli käytät puhelintasi ainoastaan sosiaalisen median sekä pikaviestinten käyttöön, niin silloin sinulle varmaankin riittää puhelinliittymä, jossa on datapaketti.

Jos käytät puhelintasi elokuvien ja sarjojen katsomiseen ja käytät sitä myös mobiilitukiasemana tietokoneellesi tai televisiollesi, niin silloin datapaketin tulee olla myös nopea, jotta kaista riittää muillekin laitteille. Mikäli netti ei ole sinulle tärkeä, niin silloin sinulle voi riittää pelkkä puhepaketti.

Kun mietit mikä on paras puhelinliittymä, niin mieti aina ensin mihin tarkoitukseen puhelintasi käytät.

2. Miten liittymän vaihto ja numeronsiirto tapahtuu?

Liittymän vaihto on nykyään helppoa ja oman vanhan numeron voi siirtää uuteen liittymään. Sinun tulee ensin tilata uusi liittymä operaattorin verkkokaupasta tai kivijalkamyymälästä.

Tilauksen yhteydessä on mainittava, että haluat siirtää nykyisen numeron uuteen liittymään. Uusi operaattori hoitaa liittymän vaihtoa koskevat muutokset vanhan operaattorin kanssa. Älä kuitenkaan irtisano nykyistä liittymääsi tai tee muutoksia siihen, ennen uuden liittymän tilaamista!

Kun olet tehnyt uuden liittymäsopimuksen, sinulle ilmoitetaan uuden liittymän avauspäivä tekstiviestillä heti sen jälkeen, kun vanha operaattorisi vahvistaa siirron. Uusi liittymä astuu voimaan tyypillisesti 5-14 päivän kuluessa. Operaattori ilmoittaa tekstiviestillä, milloin uuden SIM-kortin voi vaihtaa puhelimeen.

3. Puhelinliittymä ja netin käyttö ulkomailla?

Matkapuhelinliittymien EU-alueen roaming -hinnat muuttuivat 15.06.2017. Euroopan unioni on määritellyt EU-maihin enimmäishinnat, joita kaikkien operaattoreiden tulee noudattaa. Suomessa ainakin Elisan ja DNA:n liittymillä puhelinta voi käyttää myös EU-maissa edulliseen hintaan. Liittymätyypistä riippuen, puhelimen dataa voi käyttää EU-alueella 2-20 Gt/kk. Lisätietoja Euroopan verkkovierailun enimmäishinnoista löydät viestintäviraston verkkosivuilta.

EU-alueen ulkopuolella verkkovierailuhinnat ovat kalliimpia. Liittymiin voi kuitenkin asettaa datasaldorajoituksen, jotta puhelinlaskut eivät pääse yllättämään, vaikka käyttäisit vahingossa puhelimen dataa EU-maiden ulkopuolella.

4. Matkapuhelinliittymien kuuluvuusalueet?

Matkapuhelinliittymien kuuluvuusalueet kattavat tätä nykyä lähes koko Suomen lukuun ottamatta joitakin Lapin alueita. Operaattoreiden 3G- ja 4G -verkot kattavat kuitenkin 99% suomalaisista.

4G verkko ei kuitenkaan tällä hetkellä toimi yli 100Mbit/s nopeudella, kuin vain pienessä osassa Suomea, pääsääntöisesti kaupungeissa sekä isommilla paikkakunnilla.

Vaikka operaattoreiden kuuluvuusalueet ovatkin erittäin kattavat, niin liittymää hankkiessa kannattaa kuitenkin ensin tarkistaa operaattorin kuuluvuusaluekartasta, toimiiko 4G -liittymä varmasti ilmoitetulla verkon maksiminopeudella.

5. Rajaton netti – Mikä datanopeus kannattaa valita?

Rajaton netti tarkoittaa sitä, että liittymässä ei ole datakattoa. Rajaton dataliittymä on nykyaikana lähestulkoon välttämätön, mutta liittymien nopeuksissa sekä hinnoissa on eroja.

Mikäli et käytä puhelintasi, muuta kuin Whatsapp -viestittelyyn, Facebookin selaamiseen, satunnaiseen nettiselailuun sekä Google Mapsin käyttöön, niin sinulle riittää edullinen 1Mbit/s liittymä.

10Mbit/s rajaton netti sopii puolestaan jo paremmin esimerkiksi musiikin kuunteluun ja YouTuben käyttöön. Kymppimeganen riittää hyvin myös Netflix videoiden toistoon.

Yli 100Mbit/s datanopeuden ylittävät liittymät sopivat parhaiten jo todella vaativaan käyttöön. 100 Megan siirtonopeus on omiaan suurten tiedostojen lataamiseen ja mobiilidatayhteyden jakamiseen muiden laitteiden, kuten tietokoneen tai älytelevision kanssa. Kannattaa huomioida, että yli 100Mbit/s tiedonsiirtonopeudet ovat kuitenkin toistaiseksi saatavilla vain suurimmilla paikkakunnilla.

6. Kannattaako ottaa liittymä ilman nettiä?

Nykypäivänä ei kannata ottaa liittymää ilman nettiä, ellei kyseessä ole puhelin, jossa ei ole mobiilidatan mahdollisuutta. Vaikka pelkkä operaattorin tarjoama puhepaketti olisikin halpa, niin silti netille tulee varmasti joskus käyttöä. Liittymät, joissa on rajaton netti sekä puhelut, ovat nykyisin myös erittäin halpoja, joten mielestämme pelkän puhepaketin hankkiminen ei ole enää nykyään järkevää.

7. Mikä puhelinliittymä lapselle?

Monien lasten puhelimenkäyttö on nykypäivänä keskittynyt pelkästään videopalveluiden, kuten YouTuben käyttöön sekä pikaviestimiin ja sosiaaliseen mediaan. Lapselle puhelinliittymäksi kannattaakin mielestämme valikoida edullinen puhelinliittymä, josta löytyy rajaton netti.

8. Mitkä ovat parhaat puhelinliittymät Suomessa?

Telia, DNA, Elisa Saunalahti ja Moi ovat oikeastaan ainoat puhelinliittymät Suomessa ja näitä on melko vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen. Hintaeroja liittymissä ei juuri ole, ellei sitten halua puhelinliittymää pelkästään datakäyttöön tai puhumiseen. Puhelinliittymä vertailussa arvioimme parhaaksi kuitenkin DNA:n ja Moi-operaattorin liittymän, sillä heillä on kattavin verkko ja nopein netti koko Suomessa.

9. Kannattaako hankkia puhelin ja liittymä suoraan operaattorin kaupasta?

Mikäli harkinnassa on uusi puhelin ja liittymä, niin voimme suositella niiden hankkimista saman operaattorin verkkokaupasta tai myymälästä. Puhelimia ei enää myydä niin sanotulla kytkykaupalla, eli liittymä ei ole sidoksissa puhelimeen vuosikausiksi. Operaattorit, kuten Elisa ja DNA, myyvät puhelimia myös korottomalla ja kuluttomalla osamaksulla, joten puhelimelle ei tule ylihintaa pitkälläkään maksuaikataululla.

Valitse nyt itsellesi sopivin liittymä!

DNA liittymä

DNA

4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)

Lue arvostelu tai hyödynnä tarjous suoraan alapuolelta.

Siirry DNA:lle


DNA:n sivustolla näet kaikki liittymävaihtoehdot ja niiden tarjoushinnat tyylikkäässä taulukossa. Lue lisää DNA:n sivustolta.

>> Siirry DNA.fi sivustolle >>

Moi liittymä

Moi

4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)

Lue arvostelu tai hyödynnä tarjous suoraan alapuolelta.

Siirry Moi Mobiilille


Moi Mobiili tarjoaa koko perheelle sopivan liittymäpaketin – Voitte kaikki maksaa yhdessä ja käyttää samaa dataa! Alk. 6€/kk!

>> Siirry Moi.fi sivustolle >>

elisa puhelinliittymät

Elisa

4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)

Lue arvostelu tai hyödynnä tarjous suoraan alapuolelta.

Siirry Elisalle


Elisalla on tarjolla yhdeksän liittymäpakettia. Liittymätyypit vaihtelevat kaikenkattavasta aina minimaaliseen käyttöön.

>> Siirry Elisan sivustolle >>