Pikalainat

Pikalainat ovat nopea tapa saada rahaa tilille tiukan paikan tullen. Kaikki rahoitusyhtiöiden ja pankkien pikalainat myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia ja lainahakemukset käsitellään nopeasti niiden jättämisen jälkeen.

Pikalainoja tarjoavia yrityksiä on tällä hetkellä Suomessa kymmeniä erilaisia, ja lainatuotteet poikkeavat niin korkojen, kuin takaisinmaksuaikojenkin suhteen. Me listasimme parhaat pikalainapaikat, joista lainaa kannattaa hakea. Ole hyvä!

PalveluRahat tililleLinkki
Blue finance 5 minuutissa Hae heti
Vippi 5 minuutissa Hae heti
Ferratum 5 minuutissa Hae heti
Rahapalvelu 15 minuutissa Hae heti
Ege 30 minuutissa Hae heti

Kuinka paljon pikalainaa voi saada?

Koska pikalainat myönnetään nopeasti ja ilman vakuuksia tai takaajia, niin niiden summat ovat verrattain pieniä verrattuna muihin lainatyyppeihin.

Rahoitusyhtiöt myöntävät pikalainaa tyypillisesti 50€ – 2000€ väliltä, mutta osa palveluista voi tarjota myös tätä suurempia pikalainoja.

Kuinka nopeasti pikaluotto siirretään pankkitilille?

Pikaluotto on nimensä mukaisesti nopea ja lainapäätös annetaan yleensä muutaman minuutin kuluttua lainahakemuksen jättämisestä. Kun lainahakemus on allekirjoitettu, niin pikalaina siirretään asiakkaan ilmoittamalle pankkitilille.

Joskus pikaluoton saamisessa voi kestää pidempään, jos lainahakemuksesta puuttuu oleellisia tietoja tai jotkin tiedot ovat virheellisiä. Lainahakemuksen huolellinen täyttäminen onkin varmin tapa saada pikaluotto heti tilille, ilman viivästyksiä.

Pikaluotto, pikalaina ja pikavippi

Rahoitusyhtiöt myöntävät pikalainojen kohdalla pääsääntöisesti kahta lainatyyppiä, pikaluottoja sekä pikalainoja tai pikavippejä.

Pikaluoton kohdalla asiakkaalle avataan erillinen luottotili, josta voi sitten siirtää haluamiaan rahasummia omalle pankkitililleen. Kun luottoa maksaa takaisin, vapautuu sitä jälleen käyttöön joustoluottotilille. Pikaluotoissa on yleensä melko korkea todellinen vuosikorko, sillä tilin ylläpidosta peritään tilinhoitopalkkioita ja jokaisesta tililtä tehdystä siirrosta peritään vielä erillinen nosto palkkio.

Vaikka suurin osa luotonmyöntäjistä onkin siirtynyt tarjoamaan asiakkailleen pikaluottoja, niin silti markkinoilta löytyy vielä palveluja, jotka tarjoavat kertaluontoista pikavippiä tai pikalainaa. Pikavippi tai pikalaina siirretään asiakkaan tilille kertaluontoisesti eikä asiakas joudu maksamaan, kuin sopimuksessa määriteltyä lainakorkoa.

Kertaluontoinen pikalaina on siis korkojen puolesta usein edullisempi ratkaisu ja se sopii paremmin silloin, kun rahaa tarvitsee ainoastaan kertahankintaan.

Pikaluottotili on puolestaan parempi vaihtoehto, jos rahaa tarvitsee useammin, kuin kerran vuodessa.

Mitä ottaa huomioon pikalainoissa?

Pikaluotot tai lainat ovat toki hyviä silloin, kun äkillinen rahantarve iskee, mutta sinun kannattaa pitää mielessä, että nämä lainatyypit ovat usein melko kalliita erityisesti silloin, kun kyseessä on joustoluottotili.

Pikaluottojen takaisinmaksuaika on myös joillakin yrityksillä erittäin tiukka ja maksuaikaa saattaa isollekin lainalle saada ainoastaan 30 päivää. Ennen pikalainan hakemista kannattaakin tutustua kyseisen lainayrityksen lainaehtoihin erittäin huolellisesti.

Halpa pikaluotto löytyy vertailemalla

Useissa pikaluotoissa ja vipeissä todellinen vuosikorko voi nousta todella korkeaksi ja takaisinmaksettavaa saattaa kertyä jopa tuplaten lainattuun summaan nähden. Tästä syystä luottoja kannattaa aina vertailla ja kilpailuttaa ja etsiä itselle edullisin vaihtoehto.

Halpa pikaluotto löytyy helpoiten, kun vertailet eri luotonmyöntäjien lainojen todellisia vuosikorkoja. Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainasta kertyvät kulut ja kustannukset, joten sen perusteella on helppo nähdä, onko laina oikeasti halpa.

Osa luotonmyöntäjistä tarjoaa nykyään myös uusille asiakkailleen ilmaisia lainoja. Ilmainen laina on aina fiksu valinta, jos pientä määrää luottoa on hakemassa ensimmäistä kertaa ja lainan aikoo maksaa nopeasti takaisin.

Parhaat pikalainojen kilpailutuspalvelut:

PalveluRahat tililleLinkki
Blue finance 5 minuutissa Hae heti
Vippi 5 minuutissa Hae heti
Ferratum 5 minuutissa Hae heti
Rahapalvelu 15 minuutissa Hae heti
Ege 30 minuutissa Hae heti