Elisa puhelinliittymät

elisa puhelinliittymät

Liittymän yhteenveto:

 • Ei datakattoa
 • Elisan Saunalahti-liittymällä surffaat kotimaassa rajattomasti
 • Ei sitoutumispakkoa, voit vaihtaa liittymätyyppiäsi tai irtisanoa liittymän milloin haluat
 • Ei kytkykauppaa
 • Elisalta voit ostaa liittymän ja puhelimen erikseen
 • Premium-liittymistä saat bonusta S-etukortilla
 • Mobiilinetti nopeimmillaan jopa 600Mbit/s

elisa puhelinliittymät

Siirry palveluntarjoajan sivulle (avaa uuden välilehden)

Elisan puhelinliittymien joukosta löytyy aina sopiva

HYÖDYNNÄ ELISAN:N TARJOUKSET HETI

elisa puhelinliittymät

Elisa

4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)

Hyödynnä tarjous suoraan alapuolelta.

Siirry Elisalle


Elisalla on tarjolla yhdeksän liittymäpakettia. Liittymätyypit vaihtelevat kaikenkattavasta aina minimaaliseen käyttöön.

>> Siirry Elisan sivustolle >>

Elisan esittely

Elisa Oyj on Suomen johtava mobiiliverkko-operaattori, jonka perustamisvuodet voidaan jäljittää jopa 137 vuotta taaksepäin vuoteen 1882, jolloin lennätinmekaanikko Daniel Wadén perusti Helsingin puhelinyhdistyksen. Ensimmäinen puhelinlinja tuolloin oli Kaivopuiston ravintolan ja Oopperakellarin välillä. Nykypäivänä Elisalla on asiakkaan 2,8 miljoonaa yksityistä kuluttajaa, yritystä ja julkista hallinto-organisaatiota, jotka yhdessä kattavat yli 6,2 miljoonaa liittymää.

Elisan päämarkkina-alueina ovat Suomi (markkinajohtaja) ja Viro (markkinakakkonen) ja se tekee kansainvälistä yhteistyötä mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa. Puhelinliittymien ohella Elisa tarjoaa mm. visuaalisen viestinnän, viihteen ja pilvipohjaisen IT-alan palveluita sekä kaapelitelevisioliittymiä.

Siirry Elisalle

Elisan liittymät

Elisalla on tarjolla yhdeksän liittymäpakettia, jotka on ominaisuuksiltaan mitoitettu jokaiseen tarpeeseen. Liittymätyypit vaihtelevat huippunopeasta ja kaikenkattavasta aina minimaaliseen käyttöön. Liittymän voi ottaa kiinteällä kuukausimaksulla tai käytön perusteella.

Elisan puhelinliittymähinnasto:

Saunalahti Huoleton (aina kiinteä kuukausimaksu)

 • Saunalahti Huoleton Ultra: 600 Mbit/s rajaton netti Pohjolassa ja Baltiassa, 20Gt/kk EU-dataa. Kerryttää S-Bonusta. 49,90 €/kk, avausmaksu 4,90 €.
 • Saunalahti Huoleton Premium +: 300 Mbit/s rajaton netti Pohjolassa ja Baltiassa, 15Gt/kk EU-dataa. Kerryttää S-Bonusta. 31,90 €/kk/12kk. Kauden jälkeen 36,90/kk, avausmaksu 4,90 €.
 • Saunalahti Huoleton Premium 150M: 150 Mbit/s rajaton netti Pohjolassa ja Baltiassa, 10Gt/kk EU-dataa. Kerryttää S-Bonusta. 29,90 €/kk/12kk. Kauden jälkeen 33,90/kk, avausmaksu 4,90 €. 18-26-vuotias saa liittymästä alennusta: 22,90 €/kk
 • Saunalahti Huoleton 50M: 50 Mbit/s rajaton netti Suomessa, 10Gt/kk EU-dataa. 26,90 €/kk/12kk. Kauden jälkeen 29,90/kk, avausmaksu 4,90 €.
 • Saunalahti Huoleton Perus: 1 Mbit/s rajaton netti Suomessa, 10Gt/kk EU-dataa. 21,90 €/kk/12kk. Kauden jälkeen 24,90/kk, avausmaksu 4,90 €.
 • Saunalahti Huoleton Mini: 0.25 Mbit/s rajaton netti Suomessa, 8Gt/kk EU-dataa. 19,90 €/kk/12kk. Kauden jälkeen 21,90/kk, avausmaksu 4,90 €.

 

Saunalahti Tarkka (maksu käytön mukaan)

 • Saunalahti Tarkka Premium: 150 Mbit/s rajaton netti Pohjolassa ja Baltiassa, 10Gt/kk EU-dataa. Puhe 0,069 €/min ja viestit 0,069 €/kpl. Kerryttää S-Bonusta. 25,90 €/kk, avausmaksu 4,90 €.
 • Saunalahti Tarkka Perus: 1 Mbit/s rajaton netti Suomessa, 5Gt/kk EU-dataa. 9,90 €/kk/12kk. Puhe 0,069 €/min ja viestit 0,069 €/kpl. Kauden jälkeen 12,90/kk, avausmaksu 4,90 €.
 • Saunalahti Tarkka Mini: 0.25 Mbit/s rajaton netti Suomessa, 2Gt/kk EU-dataa. Puhe 0,069 €/min ja viestit 0,069 €/kpl. 7,90 €/kk, avausmaksu 4,90 €.

elisa puhelinliittymät

Elisa

4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)

Siirry Elisalle


Mikä Elisa-liittymistä on paras?

Elisa tarjoaa kunnioitettavat yhdeksän liittymäpakettia, joista varmasti löytyy jokaiselle jotakin. Elisan omien sanojen mukaan Saunalahti Huoleton Premium 150M on heidän suosituin liittymäpakettinsa, joka on hyvin kattava kaikin puolin ja alennettu hinta 18-26-vuotiaille kahdeksi vuodeksi on hyvin osuva hinta. Tämä liittymä on netin nopeudenkin puolesta järkevin vaihtoehto, koska Elisan sivujen kattavuuskartan mukaan jopa 300 Mbit/s netin ulottuvuus sijoittuu lähinnä asutuskeskittymiin, siinä missä vähintään 100 Mbit/s kattaa koko maan pohjoisimpia haja-alueita lukuun ottamatta.

100 Mbit/s riittää edelleen vallan mainiosti käyttäjistä kaikkiin tarpeisiin suurimmalle osalle. Tarkka-liittymiä kannattaa harkita niiden, jotka eivät tarvitse puheminuutteja tai tekstiviestejä ollenkaan ja kun nykypäivänä on monia ladattavia kommunikaatiosovelluksia, niin puhepakettia sisältävä liittymä ei ole välttämätön valinta. Vaihtoehtoisesti liittymän voi pyytää ilman nettiä, saaden pelkän puhepaketin.

Yllä olevasta hinnastosta voitte löytää tarkempia tietoja.

Elisa-liittymien kuuluvuus ja mobiiliverkon nopeus

Elisan kuuluvuuskartan mukaan heidän mobiililaajakaistansa kattaa lähes koko maan, lukuun ottamatta joitain erämaa-alueita Pohjois-Suomessa. Tärkein eli 3G-verkko, jossa nopeus on n. 0,4 – 25 Mbit/s, sopii hyvin netin käyttöön ja nopeimmillaan sillä sujuvat nettipelitkin. Nykyisellä 4G-verkolla huippunopeudet ovat jopa kiinteitä laajakaistaliittymiäkin nopeammat, 5 – 240 Mbit/s. Elisan nopein Saunalahti Huoleton Ultra antaa maksimissaan 600 Mbit /s, mutta sen kattavuus on tässä vaiheessa hyvin rajallinen. Tämä liittymä on myös valmiudessa siirtymään seuraavan sukupolven 5G-teknologiaan, kun se tulee saataville.

Elisa EU/ETA -alueen data roaming

Koska Elisa toimii jopa 13 maassa, on heidän kattavuutensa ja data roamaaminen ulkomailla todella hyvällä mallilla. Esimerkiksi heidän Premium-liittymänsä kattavat rajattomalla netillä Pohjoismaiden lisäksi myös Baltian maat, eli netti on rajaton Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Kiinteät Premium-liittymät antavat myös vähintään 15 Gt/kk dataa käytettäväksi näiden maiden ulkopuolella Euroopan sisällä, joka riittää kasuaalikäyttöön enemmän kuin hyvin.

Elisa yhteenveto

Elisa on Suomen kansainvälisin ja sitä myöten suurin mobiilipalveluoperaattori. Tämä tekee siitä DNA:n kovimman suoran kilpailijan. Sen kuukausihinnat ovat hyvin kilpailukykyisiä, mutta kovimpia ominaisuuksia omaavat liittymämallit eivät välttämättä ole vielä valideja valintoja, kuin harvoille niiden pienen kattavuuden takia. Pienemmälläkin nettinopeudella peruskäyttäjä pärjää Suomen taajama-alueilla hyvin. Ultran kaltaisten liittymien kattavuus alkaa varmasti laajenemaan eksponentiaalisesti siinä vaiheessa, kun 5G-teknologia alkaa yleistymään.

Ulkomailla vieraileville Elisa tarjoaa mielestämme todella hyvän kattavuuden, myös EU/ETA-alueella. Elisan palvelut ovat ammattimaiset ja todella hyvällä tasolla, mutta tilastollisesti keskimäärin nopeampi DNA:n 4G vie vielä täpärästi voiton Elisasta kotimaan verkon toimivuudessa. Lähitulevaisuus tulee näyttämään, että kumpi vie pitemmän korren 5G-verkkojen saapuessa kuluttajien käyttöön.

elisa puhelinliittymät

Elisa

4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)

Hyödynnä tarjous suoraan alapuolelta.

Siirry Elisalle


Elisalla on tarjolla yhdeksän liittymäpakettia. Liittymätyypit vaihtelevat kaikenkattavasta aina minimaaliseen käyttöön.

>> Siirry Elisan sivustolle >>