Kaikki työohjeet kätevästi mobiilissa – Cleverday

Lue arvostelu ja kokeile ilmaiseksi!

Cleverday

Pääominaisuudet:

  • Monivaiheisten työohjeiden luonti ja jakaminen yhteyshenkilöiden kesken
  • Työohjeet voivat sisältää tekstiä, kuvia, ääntä ja videokuvaa
  • Mahdollisuus antaa suoraa palautetta työohjeiden luojalle
  • Projektinhallintaominaisuudet: työtehtävien suorituksesta saatavan datan analysointi
  • Lisäominaisuuksia saatavilla tilausportaittain
  • Jatkuva kehitystyö ja päivitykset, jotka tuovat uusia ominaisuuksia
  • Loistava uusille sekä kokeneille työntekijöille
  • Vähentää tuntuvasti työvirheitä ja parantaa työnkulkua
  • Selkeä käyttöliittymä, jonka jokainen käyttäjä oppii helposti

Cleverday esittely

Cleverday on työnohjaukseen ja koulutukseen tarkoitettu työohjesovellus. Sen avulla voi luoda yksinkertaisia tai monivaiheisia sekä monimutkaisiakin työohjeita lukemattomiin toimenkuviin. Sovelluksen takaa löytyy suomalainen start-up-yritys Wibe Academy, joka perustettiin vuonna 2014. Nykyisin WA jatkaa Cleverdayn kehitystyötä Cleverday Oy:nä.

Siirry Cleverday.com sivustolle

 

Cleverdayn käyttö ja ominaisuudet

Cleverday sysää syrjään perinteiset, tekstiä täynnä olevat manuaalit ja monistenivaskat. Se antaa työohjeiden luojalle käyttöön paremmin havainnollistavat työkalut: tekstin ohella voit käyttää työohjeissa visuaaleja, kuten valokuvia tai videokuvaa, ja äänitallenteiden kautta pystyt tukemaan ohjeistuksen selkeyttä entuudestaan.

cleverday 1

Cleverdayn käyttäjäystävällisyys kumpuaa siitä, että se on mobiilisovelluksena saatavilla lähes jokaisen työntekijän henkilökohtaiseen tai työpaikan myöntämään puhelimeen tai tablettiin, jonka ansiosta toimiston ulkopuolella töitään tekevä työntekijä voi tarpeen vaatiessa aina saada hänelle varta vasten luodut työohjeet, oli hän sitten esimerkiksi vaikkapa kokematon tai kokenut työntekijä, joka joutuu hoitamaan hänelle entuudestaan uutta tehtävää.

cleverday 2

Palautteen antaminen ja kommentointi koskien annettuja työohjeita on myös erinomainen ominaisuus, sillä työelämän todellisuus on se, että työohjeet eivät aina vastaa todellisuutta työtehtävässä, eivät sovellu odotetulla tavalla työn alla olevaan tehtävään tai työohjeiden laatija itse ei ole tarpeeksi tietoinen työtehtävän vaatimuksista, jotta työntekijä voisi noudattaa niitä kirjaimellisesti.

cleverday 3

Tällaisia tilanteita riittää työelämässä ympäri maailmaa, sillä miljardit ihmiset tekevät edelleen töitä ulkona, poissa toimistotiloista ja akuutin työohjeistuksen delegointi voi tämän vuoksi olla hankalaa. Kenttätyön eturintamassa painavat duunarit kuitenkin tietävät ensikäden kokemuksella, miten standardisoidut työohjeet oikeasti soveltuvat käytännön tehtäviin. Se ei ole myöskään harvinaista, että pelkkä työkohteen vaihtaminen eri lokaatioon voi muuttaa tuntuvasti sitä, millä tavalla työohjeita pystyy noudattamaan.

Siksi Cleverdayssa on mahdollisuus antaa myös suoraa palautetta, jotta työohjeiden tarpeelliset päivitykset voidaan suorittaa aikaa vievän, byrokraattisen prosessin sijasta minuuteissa. Aina ajan tasalla olevat työohjeet vähentävät huomattavasti työssä tapahtuvia virheitä ja helpottaa myös uuden henkilöstön koulutusta, joka vuorostaan vapauttaa aikaa kouluttajilta ja työnjohdolta muihin toimenkuviin. Tämä ajan säästö konvertoituu suoraan rahan säästöksi yrityksen toiminnassa.

Sovelluksesta löytyy myös erilaisia datan analysointiominaisuuksia, joita voidaan hyödyntää esimerkiksi yrityksen projektinhallinnassa. Sen avulla voi seurata mm. työohjeiden toimivuutta vaihekohtaisesti, niiden käytön aktiivisuutta ymv. Näitä analysointiominaisuuksia aukeaa sitä mukaa, mitä kattavampi versio sovelluksesta tilataan.

cleverday 4

Kenelle Cleverday sopii?

Cleverdayn etuna on se valttikortti, että se soveltuu lähes universaalisti kaikille aloille, mutta erityisesti sellaisille, joilla eturintaman työntekijät eivät ole toimistossa tai jotka työskentelevät liikkuvissa tehtävissä, joissa ohjeistuksen antaminen akuuteissa tilanteissa voi olla haastavaa. Loistavia esimerkkejä näistä aloista ovat muiden muassa maatalous, logistiikka, koulutus, myynti, majoitus, terveydenhoito sekä rakennus- ja tuotantoalat, jotka työllistävät pöydättömissä tehtävissä tällä hetkellä globaalisti lähes kolme miljardia ihmistä.

Sovellusta voi käyttää pienyritys, jossa työskentelee vain kourallinen työntekijöitä, tai tuhansia henkiä työllistävä suurkonserni. Simppeleiden mobiilisovellusten etuna on se, että isompikin organisaatio pystyy valjastamaan sen käyttöönsä pienellä vaivalla ilman, että koko yrityksen tomintatapoihin tarvitsee tehdä isoja muutoksia tai koulutusohjelmia työntekijöille, jota saattaa esiintyä monimutkaisempia projektinhallintajärjestelmien kanssa.

Tuetut käyttöjärjestelmät

Cleverday on tällä hetkellä saatavilla sekä Androidille, että iOS:lle. Sovelluksen hallintapaneelia voidaan myös kontrolloida Cleverdayn sivuston kautta desktopissa, josta käyttäjätilin kautta pääsee käsiksi datan analysointiin ja muihin sovelluksen ominaisuuksiin.

Ulkoasu ja käytettävyys

Cleverdaylla voi luoda potentiaalisesti erittäin kompleksisia työohjeita, jos sen kaikki ominaisuudet laitetaan hyötykäyttöön. Siitä huolimatta sen käyttö on todella helposti sisäistettävissä sen selkeän käyttöliittymän vuoksi, jonka käytön jokainen melkein mitä tahansa älypuhelinsovellusta käyttänyt oppii minuuteissa.

cleverday 5

Käyttöliittymä on myös käytännössä identtinen desktopissa, joten Cleverdayn käytön ymmärtämisen kynnys ei ole korkea kenellekään.

Ulkoasu ja käytettävyys

Cleverdayssa on tällä hetkellä neljä eritasoista tilauspakettia: Free (ilmainen), Pro (25 €/kk vuoden tilauksella), Teams (alk. 250 €/kk) sekä koko organisaationlaajuinen Enterprise, jonka hinta ja ominaisuudet ovat neuvoteltavissa Cleverdayn Oy:n kanssa.

Free

Cleverday Free -versio ei kirjaimellisesti maksa senttiäkään ja käyttäjätilin rekisteröinti onnistuu helposti sovelluksen tai Cleverdayn kotisivujen kautta. Se on kuitenkin ominaisuuksiltaan ymmärrettävistä syistä hyvin rajallinen, sallien tällä hetkellä neljän työohjeen laatimisen, jotka voidaan jakaa 10 yhteyshenkilön kesken.
Ilmaisversio antaa kuitenkin vaikuttavan kuvan sovelluksen potentiaalista ja esimerkiksi pienyrittäjän kannattaa vähintään tutustua Cleverdayhin ilmaisversiota kokeilemalla, sillä kattavan työohjeen laatiminen on ilmaisversiossakin mahdollista.

Free-versio tarjoaa käyttäjälle FAQ- ja tutoriaalimateriaalin, joiden kautta löytyvät vastaukset yleisimpiin tuotteeseen koskeviin kysymyksiin. Työohjeiden luonnissa videokuvan käyttö on rajattu pois, mutta jättää käyttäjälle kuitenkin käytettäväksi tekstin, äänen ja valokuvat, joiden avulla mikä tahansa pienyritys pystyy laatimaan hyvän ohjeistuksen vaikkapa tärkeimpiin rutiinitoimenpiteisiin.

Palautteen jättämisominaisuudet on myös rajattu ilmaisversiossa perustason kommunikointiin, eli se ei sisällä syvempiä datan analysointiominaisuuksia.

Pro

Cleverday Pro -versio on hinnoiteltu 25 €/kk vuoden tilauksella ja 35 € pelkällä kuukaudella. Tämä tilaus sisältää arvattavasti kaikki ilmaisversion ominaisuudet ja tarjoaa huomattavasti enemmän maksumuurin takana olevia ominaisuuksia.

Ensinnäkin Pro-versio kasvattaa luotavissa olevien työohjeiden kappalemäärän kymmeneen ja yhteyshenkilöiden määrän 50:een. Se tarjoaa myös syventävämmät palaute- ja kommentointiominaisuudet ja sallii videokuvan käytön työohjeiden luonnissa. Sokerina pohjalle maksullisen version tilaajat saavat suoran yhteyden Cleverdayn asiakastukeen, siinä missä ilmaisversion käyttäjille tarjotaan tällä hetkellä FAQ:n ja tutoriaalit.

Teams

Teams on Cleverdayn erikokoisille tiimeille mitoitettava ryhmätilaus, jonka hinnat alkavat 1-3 hengen tiimeille 250 eurosta / kuukausi. Luotujen työohjeiden määrä nousee 20:een ja niitä voidaan jakaa jopa 200:lle hengelle. Kuukausimaksun hinta laskee sitä mukaa, mitä isommalla tiimille tilaus räätälöidään. Pro-ominaisuuksien lisäksi tilaaja saa käyttöönsä edistyneemmät datan analysointiominaisuudet ja korkean prioriteetin asiakaspalvelun.

Enterprise

Cleverday Enterprise on asiakkaan toiveiden mukaan räätälöity yrityspaketti, joka voi kattaa koko vaikka tuhansien työntekijöiden organisaation. Tilauksen kustomoitavuuden takia sille ei anneta kiinteää hintaa, vaan hinnasta sovitaan asiakkaan kanssa niin, että hinta kuvastaa asiakkaan tarpeita. Suuremmat käyttäjämäärät luonnollisesti vaikuttavat alentavasti yksittäisen käyttäjän tilaushintaan.

Enterprise-paketti poistaa viimeisetkin rajoitukset sovelluksesta, sallien luoda rajoittamattoman määrän työohjeita ja jakoja yhteyshenkilöiden kesken.

cleverday 7

Yhteenveto

Cleverday on konseptina ja tuotteena todella mielenkiintoinen aluevaltaus, jolle näkisimme helposti olevan kysyntää nykypäivän yrityselämässä. Helppo navigointi ja käyttöliittymä tekee sen käytön opettelusta lasten leikkiä kaikille työntekijöille ja sen kautta saatavaa dataa pystyy hyödyntämään yrityksen projektinhallinnassa tietolähteenä.

Ilmaisversio on todella tervetullut vaihtoehto, sillä sen avulla kuka tahansa sovelluksesta kiinnostunut pystyy tutustumaan siihen ilman vaikeuksia, koska käyttäjätilin rekisteröintiin ja sovelluksen lataamiseen app-storeista vie vain hetken.

Sujuva kommunikointi on ehdoton edellytys hyvin toimivassa työorganisaatiossa ja Cleverday on selkeästi löytänyt oman polkunsa sen parantamiseksi. Uusien työntekijöiden kouluttamista helpottavat työkalut ovat aina tervetulleita ja sen avulla voidaan myös tukea kokeneempien työntekijöiden tehtäviä tilanteissa, joissa he saattavat joutua kantamaan vastuuta toimenpiteistä, joista heillä ei välttämättä ole kovin paljoa kokemusta.

Cleverdayn kaltaisen sovelluksen avulla työtehtävissä vähenevät virheet ja parantunut työnkulku sekä kommunikaatio vaikuttavat suoraan kaikkien osapuolten tyytyväisyyteen; työnjohto, työntekijät sekä asiakkaat. Datan keräys ja analysointi tehtävien suorittamisesta on myös loistava resurssi yrityksen standarditoimenpiteiden optimoinnissa.

Mielipiteemme on, että olit sitten pienyrittäjä tai osa isompaa konsernia, Cleverdaylle kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus, sillä sen lataaminen ei maksa mitään. Jos maksullinen versio parantaa työn sujuvuutta sen hinnan edestä, ei ole mitään syytä olla intergoimatta tällaisen mobiilisovelluksen käyttöä oman yrityksen toimintaan.

Siirry Cleverday.com sivustolle