Zmarta – Kilpailuta sähkösopimus netissä

Lue arvostelu ja säästä sähkölaskussasi!

Zmarta

Kilpailutuspalvelu lyhyesti:

 • Sähkösopimusten ilmainen kilpailutus
 • Yritys toiminut yli 20 vuotta
 • Tarjoaa apua rahan säästämiseen
 • Kilpailuttaa myös lainoja
 • Puolueeton palvelu, hinnat suoraan sähköyhtiöiltä
 • Toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja Norjassa
 • Palvelee kaikkialla Suomessa
 • Kilpailuttaa kerralla 10 sähköyhtiötä

Zmarta esittely

Zmarta-palvelu on osa Zmarta Groupia, jonka perustaminen ulottuu vuoteen 1999, jolloin yritys aloitti Ruotsissa nimellä Bolåneservice. Se on perustamisestaan lähtien halunnut auttaa kuluttajia tekemään raha-asioiden hoitamisesta helpompaa ja tekemään fiksumpia taloudellisia valintoja. Palvelu tarjoaakin käyttäjilleen runsaasti vinkkejä kaikenlaisiin raha-asioihin, kuten lainojen, vakuutusten ja peruspalveluiden kilpailuttamisen osalta.

Zmarta toimii tänä päivänä kolmessa Pohjoismaassa (Suomi, Ruotsi ja Norja) ja työllistää yli 300 työntekijää. Heidän sähkösopimusten kilpailutukseensa lukeutuu tällä hetkellä 10 sähköyhtiötä, jotka toimivat Suomessa.

Siirry Zmartan sivustolle

 

Miksi sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa Zmartan kautta?

 1. Zmartan kilpailutus on puolueeton, eli palvelun käyttäjän saamat hinnat perustuvat sähköyhtiöiden omiin hinnastoihin. Käytännössä siis sama, kuin pyytäisit tarjouksen henkilökohtaisesti.
 2. Sähkösopimuksen kilpailutus ei sido hakijaa sopimuksiin, vaan tarjousten hyväksyminen ja kieltäytyminen on täysin käyttäjän päätettävissä. Jos käyttäjä hyväksyy jonkin tarjouksen, niin sähkösopimus solmitaan ainoastaan sähköyhtiön sekä asiakkaan välisenä, eli Zmarta ei laita nimeään papereihin.
 3. Aktiivinen kilpailutus säästää rahaa. Kymmenien tai satojen eurojen säästäminen sähkönlaskussa vuositasolla ei ole ollenkaan harvinaista – varsinkin, jos sopimusta ei olla optimoitu omiin käyttötarpeisiin ja asumismuotoon.
 4. Palveluiden kilpailuttaminen vie aikaa, jota harvalla meistä on. Jos kilpailutuksen tekee omakätisesti, se voi viedä aikaa kymmenillä tunneilla tai jopa päivillä, jos markkinoilla on paljon vaihtoehtoja. Siksi on paljon hyödyllisempää käyttää Zmartan kaltaista palvelua, jonka hakemus kilpailuttaa useita tarjouksia kerralla ja jonka täyttämiseen menee aikaa vain muutama minuutti.

 

Onko sähköyhtiöllä ja -sopimuksella paljoakaan merkitystä?

Sanalla sanottuna: kyllä. Sähkön hinta vaihtelee jatkuvasti ja samoin myös sähköyhtiöiden tarjoukset, joten jos sopimustasi ei olla tehty hinnaltaan kiinteäksi määräaikaisesti, yhtiön vaihdolle ei ole mitään esteitä. Vain 10 % suomalaisista kilpailuttaa sähkösopimuksensa, joka tarkoittaa, että isossa osassa kotitalouksia ja yrityksiä he jättävät selkeää rahaa pöydälle.

Sähkösopimuksissa on myös erilaisia muotoja, jotka saattavat asiaan perehtymättömälle olla kalliimpia aivan suotta. Joissain niistä voi olla esimerkiksi kuukausimaksu, joka peritään siitä huolimatta, miten paljon sähköä on kulutettu. Tämä voi tulla todellisuudessa kalliimmaksi vaikkapa opiskelijalle tai harvoin kiinteistössä sähköä käyttävälle, jolloin kuukausimaksut itsessään voivat tulla sähkönkulutusta kalliimmaksi.

Jotkut edulliselta kuulostavat tarjoukset voivat olla myös ns. sisäänheittokampanjoita, joissa hinnat nousevat edullisen kampanjajakson päätyttyä ja nämä ovat sellaisia sopimuksia, joihin tiukalla budjetilla elävät eivät joutuisi mielellään. Sähkön tuotantotapa on myös monille eettinen kysymys, jolloin kannattaa katsoa, mistä saa kilpailutettua itselleen ekologisinta energiaa edullisimmin.

 

Miten sähkösopimus kannattaa optimoida?

Sähkönkulutus vaihtelee asunto- ja kiinteistökohtaisesti. Sopimusta valitessa kannattaa huomioida ainakin oma asumismuoto, esim. asuuko kerrostaloasunnossa, omakotitalossa vai tarvitaanko vapaa-ajan asunnolle sähköä satunnaiseen käyttöön. Kaikille näille voidaan räätälöidä sopimukset, jotka ovat paremmin optimoituja sähkön hinnoittelun kannalta. Sähkön hinta vaihtelee myös sen tuotantotavan perusteella ja yksin asuvan opiskelijan energiatarpeet ovat erilaiset, kuin vaikkapa yrityksen toimitilojen. Siksi kannattaa myös harkita, sopiiko itselle parhaiten kiinteähintainen yleissähkö vai hinnoitteleeko sopimuksensa aikasähkön perusteella, johon vaikuttaa kellon- tai vuodenaika.

 

Mitkä sähköyhtiöt Zmarta kilpailuttaa?

Zmarta listaa yhteistyökumppaneikseen seuraavat kymmenen sähköyhtiötä:

 • Lumo Energia
 • Imatran Seudun Sähkö
 • Vattenfall
 • GNP Energy
 • Väre
 • Ilmatar
 • Lumme Energia
 • Tampereen Sähkölaitos
 • Kymenlaakson Sähkö

Zmarta sähköyhtiöt

Näin kilpailutat sähkösopimuksesi

 1. Siirry Zmartan sivustolle
 2. Syötä lomakkeelle postinumerosi
 3. Siirry seuraavalle lomakkeelle ja täytä pyydetyt tiedot
 4. Saat listauksen tarjolla olevista vaihtoehdoista
 5. Valitse sopivin tarjous ja varmista tilaus

 

Yhteenveto

Zmarta on luotettava ja jo yli 20 vuotta finanssialalla toiminut palvelu, joka antaa käyttäjilleen ja asiakkailleen luotettavia talouteen liittyviä neuvoja. Hyviä ja ilmaisia neuvoja ei koskaan ole liiaksi, joten suosittelemme ehdottomasti katsomaan, millaisia vinkkejä heidän palvelustaan löytyy ja testaamaan, miten tarjouksia voidaan saada parissa minuutissa täytettävällä hakemuksella.

Sähkösopimus on erityisesti sellainen asia, jonka monet hankkivat ensimmäiseltä vastaan tulleelta tai tunnetuimmalta sähköyhtiöltä, joka ei ole järkevin ratkaisu, jos tavoitteena on parhaan sopimuksen löytäminen.

Sitoutumaton ja puolueeton kilpailutus korostaa Zmartan käytön etuja entuudestaan ja koska kilpailutuksen voi tehdä mihin aikaan tahansa, sitä voi käyttää myös hetkellisen sähkön hinnan tarkistamiseen kätevästi, vaikka sopimusta ei esimerkiksi määräaikaisuuden vuoksi oltaisikaan vaihtamassa. Nettivertailut.com suosittelee ehdottomasti kokeilemaan Zmartan sähkösopimuksen kilpailutusta!

Siirry Zmartan sivustolle