Wix

wix

Pääominaisuudet:

  • SEO-ystävälliset nettisivut
  • Helppokäyttöinen (Drag & Drop)
  • Verkkokauppa
  • Ilmainen ja maksullinen versio
  • Valmiita kotisivu-/nettikauppateemoja
  • Blogi

Wix Logo

”Wix on täydellinen vaihtoehto silloin, kun omaa osaamista verkkosivujen suunnittelusta ei ole kertynyt ja käytössä oleva budjetti ei riitä kalliin verkkosivukehittäjän palkkaamiseen.”

Wix arvostelu

Wix.com on vuonna 2006 perustettu verkkosivueditori, joka on vuosien varrella kehittynyt markkinoiden parhaaksi (ja parhaiten tunnetuksi) kotisivueditoriksi. Editorin toiminta perustuu ns. pilvipalveluun, joka sallii HTML5-verkkosivujen rakentamisen ilman aikaisempaa kokemusta nettisivuista. Nykyisellään yritys työllistää jo yli 2500 henkilöä ja sen palvelut ovat tulleet tutuksi maailman jokaisessa kolkassa.

Vaikka Wix on yrityksenä jo yli 10 vuoden ikäinen, niin se on panostanut runsaasti editorin jatkuvaan kehittämiseen. Tämän ansiosta se voittaakin oikeastaan kaikki markkinoilla olevat kilpailijat leikiten sekä hinnassa että palvelun ominaisuuksissa.

Lisätietoja yrityksestä: Wikipedia

Siirry Wix sivustolle
 

Wix kotisivut yritykselle tai omaan käyttöön

Nykyisin kotisivut ovat käytännössä pakollinen investointi jokaiselle yritykselle. Kuitenkin esimerkiksi tuoreiden yritysten kohdalla budjetti on usein ongelmallinen. Alkuun pitäisi päästä jotenkin, mutta resurssit eivät yksinkertaisesti riitä kalliin ammattilaisen palkkaamiseen. Tässä tapauksessa Wix kotisivut ovat todella fiksu valinta, sillä voit avata ne yrityksellesi tai itselle todella edullisesti ja keskittyä sen jälkeen omaan ydinosaamiseen.

Wix kotisivut tukevat kaikkia nykypäivän tärkeimpiä ominaisuuksia ja kokematonkin pystyy helposti virittämään uusille sivuilleen muun muassa yhteydenottolomakkeet, blogin tai vaikka myyntiä takovan verkkokaupan.

Hauska ominaisuus Wixissä on myös se, että voit käyttää sitä ja suunnitella sivustosi täysin ilmaiseksi. Jos olet tyytyväinen lopputulokseen, niin voit ottaa maksullisen Premium-version käyttöösi ja asettaa sivuston toimimaan esimerkiksi haluamasi verkkotunnuksen alla.

Helppokäyttöinen Wix verkkokauppa

Wix verkkokauppa on kotisivujen tapaan todella helppokäyttöinen ja siihen kyseisen yrityksen menestys varmasti perustuukin. Oman verkkokaupan suunnittelu täysin tyhjästä on usein monen tuhannen euron projekti, kun taas Wix verkkokaupan saa käyntiin alle 17 euron kuukausimaksulla ja käyttämällä 1-2 päivää omaa aikaa sivujen rakenteluun. Kaupan ominaisuudet riittävät kuitenkin useimmissa tapauksissa todella pitkälle ja uuden verkkokaupan hankkiminen Wixin jälkeen tulee usein ajankohtaiseksi vasta, kun vuoden myyntiluvut keikkuvat useammassa sadassatuhannessa eurossa.

Hinnoittelu

Wix tarjoaa järkevästi porrastetun hinnoittelun, jossa käyttäjä voi valita itselleen juuri ne ominaisuudet, mitä todellisuudessa tarvitsee. Kuten aikaisemmin mainittua, niin Wix kotisivut on mahdollista tehdä täysin ilmaiseksi, mutta siinä tapauksessa niille ei ole mahdollista valita omaa verkkotunnusta (osoite on mallia: wix.com/minunsivustoni). Maksullisen Premium-tilin hinta vaihtelee 4,5€ – 24,5€ väliltä kuukaudessa, joka riippuu siitä, mitä palvelulta tarvitset.

Normaalisti kannattaa valita joko 12,5€/kk tai 16,5€/kk paketti jo heti alkuun rajoittamattoman kaistan takia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sivusto tai kauppa ei mene heti jumiin, kun siellä vierailee useampi asiakas samaan aikaan. Toisaalta pakettia on myös helppo muuttaa suuremmaksi tai pienemmäksi jälkikäteen, mikäli tarvetta ilmenee.

Wix hinnasto4,5€ / kk8,5€ / kk12,5€ / kk16,5€ / kk24,5€ / kk
Kaista 1GB 2GB Rajaton Rajaton Rajaton
Tallennustila 500MB 3GB 10GB 20GB 20GB
Oma verkkotunnus
Ilmainen verkkotunnus
Poista Wix-mainokset
Oma Favicon-kuva
Verkkokauppa

Wix aloita nyt

Yhteenveto + kirjoittajan Wix kokemuksia

Itse olen rakentanut Wixillä useita verkkosivustoja ja verkkokauppoja, joista osaa olisi lähes mahdotonta erottaa kalliista useamman tuhannen euron verkkosivustosta ilman teknistä tietotaitoa. Tiedän myös useita yrittäjiä, jotka ovat päässeet yli 100 000 vuosimyyntiin myymällä tuotteitaan rakentamassaan Wix verkkokaupassa.

Vaikka kyseessä ei ole missään tapauksessa paras mahdollinen alusta verkkokaupalle tai kotisivuille, niin useassa tapauksessa Wix on täysin riittävä. Jos olet esimerkiksi vasta perustamassa yritystä, niin käytössä olevat rahat kannattaa mieluummin sijoittaa esimerkiksi tuotteiden markkinointiin ja tehdä sivut itse Wixillä.

Vaikka omaa aikaa kuluukin varmasti editorilla rakenteluun, niin hyvänä puolena on myös se, että kaikki tekniset asiat hoituvat itsestään. Wixillä sinun ei tarvitse miettiä hostingpalvelun valitsemista, nimipalvelimien säätämistä tai edes räätälöityjen sähköpostiosoitteiden hankkimista, sillä kaikki hoituu Wixin taustahallinnasta parilla klikkauksella.

Jos siis käytössäsi ei ole vähintään 5000 euron budjettia verkkosivustoon tai omaa kokemusta niiden koodaamisesta, niin Wix on helpoin ja paras vaihtoehto sinulle.

Siirry Wix sivustolle